items - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Acacia meubels, Houtmijn meubelen

 

Hier onder vindt u meer informatie over onze complete woonkamers acacia meubelen. 

Kom regelmatig terug voor updates en aanbiedingen. 

 

 Zoekt u een acacia eettafel? Er zijn meer dan 500 modellen!

In onze woonwinkel kunt u een eettafel van acaciahout samen stellen, eettafel á la carte. Deze tafel wordt geheel op maat voor u gemaakt.

  1. U kunt kiezen uit vier soorten tafelpoten
  2. Er zijn 8 kleuren leverbaar
  3. U bepaalt zelf of u een uitschuif systeem wilt
  4. Allerlei maten zijn mogelijk, dus ook een vierkante tafel

 Met al deze mogelijkheden laat u een eettafel op maat maken, geheel naar eigen ontwerp. Verder zoeken hoeft niet meer! 

 
Acacia eettafels op maat

Acacia meubels onderhoud

Vooralsnog hebben de meubelen die wij importeren helemaal geen onderhoud nodig! Zelfs olie voor het beschermen tegen kringen is overbodig. U moet wel de luchtvochtigheid op peil houden, u leest er meer over verderop in dit artikel.

acacia meubels industrieel

Zodra er nieuwe kasten bij ons binnen komen testen we zelf wat het effect is van een nat kopje wat we twee uur op een kast laten staan. Tot nu toe zien we dat het vocht opdroogt en er verder geen schade ontstaat. 

Mocht u op zoek zijn naar onderhoudsmiddelen voor uw meubelen dan adviseren wij Oranje. De link is een partnerlink, dat houd in dat wij een klein percentage van de omzet als bonus ontvangen. U kunt ook direct bij Oranje bestellen maar dat heeft voor u verder geen voordeel. Verderop in dit artikel gaan we nog in op het werken van het hout.

 

Eigen import en huismerk complete woonkamers

In de webwinkel staan  diverse complete woonkamers, waarvan een deel het huismerk is van Happy Home. Er zijn diverse woonkamers uit onze import lijn. De meeste meubels zijn direct uit voorraad leverbaar en de mogelijkheden breiden steeds verder uit.  

 acacia kast dressoir

Eigenschappen en herkomst van acacia houten meubelen 

De acacia meubels zoals wij die aanbieden in onze online woonwinkel komen allemaal uit het Verre Oosten en Australië. Daar is het acacia hout ruim voor handen. 

acacia meubelen dressoir

Volgens wikipedia zijn er ruim 1300 verschillende soorten acacia hout, waarvan er ongeveer 1000 uit Australië komen. Het is een hele harde houtsoort die goed bestand is tegen insecten. 

Het onbehandelde hout heeft een fijne nerf en een vlamtekening. Zodra je onbehandeld of blank gelakt acacia hout een tijdje in de zon legt zal het gaan verkleuren. Ik spreek uit eigen ervaring, Houtmijn was één van de eerste importeurs die meubels liet maken van blank gelakt acacia hout. Het hout kleurt al vrij snel rood / roze!

Om die reden laten wij al onze meubelen kleuren.

 

Werken van massief houten meubels 

Massief hout werkt altijd. Onder invloed van de wisselende luchtvochtigheid, die bij ons zeeklimaat hoort, kan hout uitzetten of krimpen. In de winter hebben we in Nederland en België te maken met droge lucht. In de zomer is er sprake van een hogere luchtvochtigheid door warmte en daarmee verdampen van water.

Uw meubels blijven in de beste conditie onder een lucht vochtigheid van 55% a 60%. 

Hoeveel hout kan krimpen en uitzetten onder dezelfde luchtvochtigheid is per houtsoort verschillend. Grenen is veel gevoeliger voor dit fenomeen dan bijvoorbeeld eiken hout. Ook teakhouten meubels zijn erg gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Acacia hout is weer minder gevoelig. 

 

Feiten en percentages

Tijdens de zomer hebben we een luchtvochtigheid van ongeveer 75, bij een temperatuur van 20° Celsius zal de houtvochtigheidsgraad 14,5% bedragen. In de winter daalt de luchtvochtigheid naar bijvoorbeeld 45%. Indien de verwarming rond de 20 graden staat is de houtvochtigheid ongeveer 8,4%. 

Maar het kan ook zijn dat de relatieve luchtvochtigheid slechts 34% of nog lager is. De houtvochtigheid bedraagt in dat geval nog slecht 6,8% of minder. Het verschil in vochtpercentage in het hout uit zicht in het krimpen en uitzetten.

 

Werken van hout voorkomen en garantie

In de meeste gevallen is het voldoende om waterbakjes aan de radiator gevuld te hebben met water. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan men een luchtbevochtiger aanschaffen. Te droge lucht kan een oorzaak zijn van irritatie aan luchtwegen en ogen, nog een reden dus om de luchtvochtigheid in orde te houden. Werken van houten meubels of massief houten vloeren is dus een feit en derhalve valt het nergens onder de garantie als het hout gaat werken. Voorkomen is beter dan genezen.

 

 

Auteur: Nico van de Meubels