items - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Meer info

Houtmijn klantenservice

Op de website wordt alles over Houtmijn kort en bondig uitgelegd. Af en toe zijn er toch nog vragen over diverse zaken en die wil ik op deze pagina uitgebreider behandelen. Na het lezen van deze informatie krijgt u ook meer inzicht waarom we bepaalde dingen doen of niet doen.

Ik heb een bestelling geplaatst wat nu?

Het enige dat u doet is de spamfilter in de gaten houden en zorgen dat de order betaald is. U hoeft verder helemaal niets te doen. Wij berichten vanzelf. 

 Ik heb betaald wanneer komen mijn spullen?

Houdt uw spamfilter in de gaten u krijgt vanzelf bericht. De levertijd van de artikelen die u bestelt heeft staat bij het artikel zelf. Meer info staat hier https://www.houtmijn.nl/levertijd

Ik wil de bestelling komen afhalen hoe nu verder?

Het enige dat u doet is de spamfilter in de gaten houden en zorgen dat de order betaald is. U hoeft verder helemaal niets te doen. Wij berichten vanzelf.

Ik wil bij aflevering betalen (meerprijs € 10,05) (in deze corona tijd is deze optie niet mogelijk)

Betalen aan de wagen brengt allerlei extra kosten met zich mee. Vervoerders gaan niet graag met contant geld over straat. 

Bij de betaalopties hebben we deze mogelijkheid niet aangegeven omdat de andere betaalopties de voorkeur hebben. Mocht u toch van deze optie gebruik willen maken, kies dan voor "bezorg mijn bestelling" en bij de opmerkingen schrijft u `ik betaal aan de chauffeur`. Niet alle wagens hebben een pin aan boord dus u betaalt gepast contant.

Voor het verwerken van contante betaling rekent de vervoerder € 10,05 dat zullen we bij het orderbedrag optellen en bevestigen in de mail.

De keuze voor de standaard betaal opties is dus puur gekozen om extra werk en kosten te besparen, ook voor de klant.

Inmiddels is het zo dat niet meer alle vervoerders afrekenen bij de klant. Dus wij moeten uw opdracht aan iemand meegeven die misschien niet heel vaak bij u in de buurt is.

A) De toeslag die hier voor gevraagd wordt nemen wij voor onze rekening.

B) in enkele gevallen kan de levertijd iets uitlopen 

 Bezorgen en kosten

Houtmijn heeft er voor gekozen meubels aan te bieden voor scherpe prijzen, u betaalt uitsluitend wat u koopt. Voor het versturen van meubels hebben we gezocht naar een scherp tarief (€ 39,95) dat voor iedere klant gelijk is. Bij dit scherpe tarief voor vrachtkosten is het zo dat er 1 chauffeur op de wagen zit. Omdat deze chauffeur tijdens de route her en der vracht bij laad, is het niet mogelijk om verpakkingsmateriaal mee retour te geven. De goederen worden bij u naar binnen gebracht, tot in de gewenste kamer, (indien dat mogelijk is). Kosten van takelen en overige handelingen anders dan het normaal bezorgen gaan altijd in overleg en komen voor rekening van de klant.

Bestellingen retour sturen of annuleren

Iedereen die op internet koopt heeft wettelijk het recht om de bestelling zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen retour te sturen. Daar houden wij ons gewoon aan. Het enige is dat u zelf opdraait voor de transportkosten. Meer info over kopen op afstand op consuwijzer. Wij raden u dus aan om een wel overwogen beslissing te nemen en bij twijfel belt u Houtmijn gewoon op, ook in de avond en in het weekeinde. 

Let bij andere webwinkels op hoe dit retourrecht werkt! Vaak moet u het retourneren zelf regelen, wat nogal een gedoe is. Geen enkel transportbedrijf zit te wachten op een éénmalige opdracht zodat u altijd meer dan de hoofdprijs moet betalen. (pakketpost is altijd gelimiteerd aan afmetingen en gewicht)

Alleen mobiel bereikbaar 

Er zijn tegenwoordig nog websites die waarschuwen dat het vreemd is als een webwinkelier alleen een 06 nummer hanteert. Die stelling is wel zo jaren 90. Houtmijn is mobiel veel beter bereikbaar, dan menig ander bedrijf met 5 vaste lijnen en 10 doorkiesnummers! De meubels staan verspreid over twee grote loodsen dus een vaste lijn is helemaal geen goede optie.  

Waarborgfonds en keurmerk

Houtmijn is niet aangesloten bij een waarborgfonds noch hebben wij een keurmerk. Ik vind dat het niets toevoegt en dat blijkt wel uit dit topic van tros radar. Een waarborgfonds is een instelling die u vertelt of wij goed werken. Als u wilt weten of Houtmijn goed werkt dan kunt u het beste zelf met Houtmijn bellen. 

Kopen doe je op gevoel, bij iemand die prettig overkomt, die weet waar hij over praat, mooie spullen levert voor scherpe prijzen. Niet omdat een waarborgfonds een database bij houdt met verouderde informatie, dat voegt weinig toe. Mijn bedrijf staat al sinds 1989 in de kamer van koophandel geregistreerd onder dezelfde naam, dat zou niet lukken als wij iedereen oplichten en met de pet er naar gooien. En als er uiteindelijk iets mis gaat wat heeft u dan aan het waarborgfonds? Juist helemaal niets! Vandaar dat wij er niet aan mee doe. Het hele tros radar forum staat vol met klachten over waarborg winkels.

Het is raadzaam eerst daar te kijken eer u beslist ergens te kopen. Inmiddels zijn er af en toe klanten die een beoordeling over Houtmijn schrijven, dat werkt beter dan een keurmerk. 

Update: er is zojuist weer een nieuw onderzoek gedaan naar keumerken waarin gepleit wordt voor een keurmerk voor keurmerken. 

http://www.twinklemagazine.nl/weblog/2012/04/heeft-een-e-keurmerk-nog-waarde/index.xml

Update: De databases van webshops met keurmerk zijn lek! Zelfs de keurmerk websites zijn onveilig!

http://www.twinklemagazine.nl/nieuws/2013/04/veiligheidslekken-bij-gecertificeerde-webwinkels/index.xml

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gkxkP6wwKZg

Betalen van uit het buitenland

Kies bij het bestellen voor de betaal optie ik maak het zelf over. Zodra wij uw order bevestigen ontvangt u de IBAN en BIC codes vanzelf. Voor betalingen vanuit België kunt u gebruik maken van MR. Cash.

Hoe zit het met privacy en mijn gegevens die ik invul op de site

De gegevens die u invult op de site worden uitsluitend gebruikt door Houtmijn. Uiteraard krijgt de vervoerder ook uw n.a.w. gegevens.